Найкращий рецепт тіста для піци


Це найпростіший, найкращий рецепт тіста для піци. Маючи лише 6 інгредієнтів і не вимагає вишуканої борошна (я включив інструкції щодо використання універсального борошна або хлібного борошна), для цієї скоринки для піци потрібна лише одна чаша (без змішувача для підставки, хоча ви можете використовувати таку, якщо хочете), приблизно 3 секунди замішування і лише 30 хвилин для підйому. 

Якщо вам некомфортно працювати з дріжджами або готувати власне тісто для піци вдома, я проведу вас через кожен крок процесу у своєму відео безпосередньо під рецептом. Ви отримали це! 

Трохи безглуздо, як я радію поділитися з вами цим рецептом сьогодні. Це тісто для піци, не зовсім гламурне чи сексуальне, і це було чесно досить нудно фотографувати (як зробити так, щоб кулька з тіста виглядала веселою та привабливою на малюнках, скажіть будь ласка!).

Але як хтось, хто боровся з випіканням навіть найпростіших рецептів з дріжджами , вдосконалення цього тіста для піци, безумовно, було для мене тріумфом, і я справді радий повідомити, що  боятися нічого! Випікання на дріжджах не все так страшне або важке, і ви теж можете приготувати власну надзвичайно просту скоринку для піци вдома за лічені хвилини, не вимагаючи ніяких вишуканих інгредієнтів.

Я зберіг цей рецепт тіста для піци якомога простішим та доступнішим. Він виготовлений із універсального борошна (та примітки щодо того, як замінити це борошно, якщо ви хочете захопитись 😉), не потрібен змішувач для підставки, і потрібно лише мінімальне кількість замісу.

Нижче я намагався задати деякі найпоширеніші питання щодо виготовлення власного тіста для піци. Давайте до цього дійдемо.

ЯКЕ НАЙКРАЩЕ БОРОШНО ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ДОМАШНЬОГО ТІСТА ДЛЯ ПІЦИ?

Багато професіоналів, що роблять піцу, швидше за все, будуть стверджувати, що хлібне борошно найкраще підходить для приготування домашньої піци. Однак  у своїй коморі я рідко тримаю борошно, яке є більш екзотичним, ніж універсальне борошно, тому, працюючи над цим рецептом, я перш за все переконався, що воно ідеально працює із звичайним старим універсальним борошном .

Я вирішив протестувати цей рецепт (неодноразово ми їли багато піци минулого тижня) з хлібним борошном, і він також дуже добре працює, коли його роблять таким чином. Я вважаю, що найбільша різниця полягає в тому, що використання хлібного борошна надає моєму тісту для піци хрусткішої скоринки, тоді як борошно для всіх цілей дає більш м’яку.

ЧИ МОЖУ Я АРОМАТИЗУВАТИ СВОЄ ТІСТО ДЛЯ ПІЦИ?

Тісто для піци саме по собі, очевидно, важливо як основа для вашої улюбленої піци, але воно теж своєрідне … м’яке. Вражає те, що щось, виготовлене переважно з борошна та води, не надзвичайно захоплююче для смакових рецепторів, і більша частина аромату надходитиме з тих добавок, які ви додасте.

Зазвичай я намагаюся трохи приправити свою скоринку, однак, додаючи тире часникового порошку (зазвичай приблизно 1/4 чайної ложки), а іноді і сушені листя базиліка (сушена материнка також може підійти вам, але я абсолютно  огидую материнку) в тісто, перш ніж додати олію та воду.

ЯК РОЗТЯГНУТИ ТІСТО ДЛЯ ПІЦИ?

Ви можете використовувати качалку, а можете і руками. Якщо ви особливо вправні, ви можете кинути його в повітря і крутити тісто, як італійський майстер піци, але мені точно не вистачає можливості сказати вам, як це зробити.

Я волію використовувати качалку і розкачувати тісто в коло (або більше схоже на форму амеби, оскільки я не можу розкачати ідеального кола, щоб врятувати своє життя). Крім того, ви можете руками розплющити і розтягнути тісто, поки воно не досягне потрібної ширини.

Потім затисніть руками краї, щоб вийшла скоринка, або складіть їх по краях (я завжди складаю свою, бо вона дає мені товстішу скоринку, що я дуже люблю), щедро змастіть всю поверхню піци оливковою олією, а потім виделкою проткніть отвори по центру тіста, щоб запобігти утворенню бульбашок під час випікання.

ЯК ГОТУЄТЬСЯ ДОМАШНЯ ПІЦА?

Ви можете використовувати цей рецепт тіста для піци, щоб приготувати власну домашню піцу з будь-якими начинками, які хочете (я люблю робити піцу Маргарита і навіть зробив версію для курки з барбекю, використовуючи мою курку з барбекю ).

Я включив інструкції в рецепт, але як тільки ви приготуєте тісто для піци, просто додайте улюблені начинки і випікайте в духовці 425F приблизно 15 хвилин (можливо, вам доведеться довше, якщо ви додасте багато начинок). Переконайтеся, що ви даєте духовці розігрітися належним чином, і використовуйте термометр духовки, наскільки це можливо, моя піч потребує деякого часу, щоб досягти цієї температури, і зазвичай «говорить» мені, що вона готова, коли вона навіть не близько.

Добре, ви, хлопці, вже нудьгуєте, коли чуєте про мій улюблений рецепт тіста для піци? Якщо ви просто не можете насититися, я також зробив відео трохи нижче, яке ви можете переглянути, щоб ви могли точно бачити, як має виглядати ваше тісто на кожному кроці.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ДОМАШНЄ ТІСТО ДЛЯ ПІЦИ

Найкращий рецепт тіста для піци

Як зробити НАЙКРАЩИЙ рецепт тіста для піци
4,94 з 1223 голосів
Курс: основний курс
Кухня: американська
Ключове слово домашнє тісто для піци, скоринка для піци, тісто для піци, рецепт тіста для піци
Час підготовки: 15 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Час зростання: 30 хвилин
Загальний час: година
Порції: 12 порцій (робиться одна піца 10-12 «)
Калорії: 113 ккал
Автор: Сем Мерріт

Інгредієнти

  • 2-2 1/3 склянки універсального борошна АБО хлібного борошна¹ розділене (250-295г)
  • пакет дріжджів швидкого приготування² (2 1/4 чайної ложки)
  • 1 1/2 чайної ложки цукру
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 1 / 8-1 / 4 чайної ложки порошку часнику та / або сухого листя базиліка за бажанням
  • столові ложки оливкової олії + додатково
  • 3/4 склянки теплої води³ (175 мл)

Інструкції

  • З’єднайте у великій мисці 1 склянку (125 г) борошна, дріжджів швидкого приготування, цукру та солі. За бажанням також додайте часник і сушений базилік.
  • Додайте оливкову олію і теплу воду і за допомогою дерев’яної ложки дуже добре розмішайте.
  • Поступово додайте ще 1 склянку (125 г) борошна. За необхідності додайте будь-яке додаткове борошно (я виявив, що іноді мені потрібно ще 1/3 склянки), перемішуючи, поки тісто не сформується в згуртований еластичний кульку і не почне відриватися від боків чаші (див. відео вище рецепту для візуального сигналу). Тісто все одно буде злегка липким, але все одно ним слід керувати своїми руками.
  • Полийте окрему велику чисту миску щедро оливковою олією та за допомогою кондитерської щітки обробіть боки миски.
  • Злегка припудріть руки борошном, сформуйте тісто для піци в круглу кульку і перекладіть у свою миску з масляною оливковою олією. Руками розкачуйте тісто для піци вздовж внутрішньої частини чаші, поки воно не буде покрите оливковою олією, потім щільно накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в тепле місце.
  • Дайте тісту піднятися протягом 30 хвилин або до подвоєння розміру. Якщо ви маєте намір випікати це тісто на піцу, я також рекомендую розігріти духовку до 425F (215C), щоб вона досягла температури, як тільки ваша піца буде готова до випікання.
  • Коли тісто підніметься, руками обережно спустіть його і перекладіть на злегка присипану борошном поверхню і коротко вимісіть до однорідності (приблизно 3-5 разів).
  • За допомогою рук або качалки обробіть тісто по 12-дюймовому колу.
  • Перекладіть тісто в деко, вистелене пергаментним папером, і затисніть краї, або складіть їх, щоб утворилася скоринка.
  • Полийте додаткову оливкову олію (близько столової ложки) поверх піци і за допомогою кондитерської щітки обробіть всю поверхню піци (включаючи скоринку) оливковою олією.
  • За допомогою виделки проткніть отвори по всьому центру піци, щоб тісто не пузиріло в духовці.
  • Додайте бажані начинки (див. Примітки для посилання на мій улюблений 5-хвилинний рецепт соусу для піци!) І випікайте у розігрітій до 425F (215C) духовці протягом 13-15 хвилин або поки начинки не стануть золотисто-коричневими. Наріжте шматочками і подавайте до столу.

Примітки

  1. Я виявив, що борошно загального призначення дає м’якшу скоринку, тоді як хлібне борошно надає дещо хрусткіший зовнішній вигляд. Будь ласка, перегляньте пост, щоб отримати докладнішу інформацію про універсальне проти хлібного борошна в тісті для піци.
  2. Багато коментаторів повідомляють про те, що з успіхом використовують активні сухі дріжджі (використовуйте однакову кількість, 2 1/4 чайної ложки). Деякі люди спочатку розчиняють дріжджі 3/4 склянки теплої води, що я б рекомендував, а інші просто змішують їх у тісті відповідно до вказівок. Обидва мали успіх!
  3. Ідеально ваша вода повинна бути між 105-115F (40-46C). Зазвичай я просто використовую теплу водопровідну воду, але переконайтесь, що ваша вода не дуже гаряча, інакше вона вб’є ваші дріжджі!

Заздалегідь:

Щоб зробити це заздалегідь, нехай тісто підніметься при кімнатній температурі, як зазначено в рецепті, потім спустіть його, щільно оберніть, щоб не висохло, і зберігайте в холодильнику до декількох днів, інакше воно замерзне до до місяця.