Тарт з помідорами черрі – це прекрасна закуска досить швидкого приготування. Якщо Ви намічаєте ввечері зібрати друзів у своєму будинку, то кращого рецепту для частування Вам не знайти. Тарт виходить апетитним і дуже ситним. Спробуйте приготувати його самостійно, адже це так просто і повірте, Ви не пошкодуєте!
Приготування тарта з помідорами черрі.
Крок 1: Замішуємо тісто
Холодне вершкове масло наріжте невеликими кубиками. Борошно ретельно просіяти через дрібне сито в глибоку миску, додайте туди ж вершкове масло і сіль. Гострим ножем порубаєте все в дрібну крихту. Те ж саме можете зробити в блендері, при цьому буде досить зробити кілька коротких натискань. Тепер додайте декілька столових ложок рому, потім крижаної води.
Крок 2: Домішують тісто
Тісто оформіть в кулю. Місити його не потрібно, воно повинно зберегти невеликі грудочки масла. В наслідок саме вони додадуть тесту приємну розсипчастість і шаруватість. Тепер викладіть готове тісто в досить низьку форму для випікання, рівномірно розподіліть його по дну форми. Накрийте його щільною поліетиленовою плівкою, щоб воно не заветрелось. Помістіть в холодильник приблизно на півгодини.
Крок 3: Підготуємо черрі
Помідори добре промийте під проточною холодною водою, видалити хвостики і наріжте невеликими кружечками, товщина яких повинна бути приблизно 3-4 мм.
Крок 4: Готуємо основу тарта
Охолоджене тісто звільніть від плівки і проколіть в декількох місцях виделкою. Потім знову накрийте форму спеціальної пергаментним папером, поверх якої насипте будь сухі бобові. Наприклад, нут, як показано на картинці. Духовку розігрійте до 180 градусів. У неї поставте форму з тістом приблизно на 10-12 хвилин, щоб воно трохи схопилося. Після цього вийміть його, приберіть бобові і папір, вони нам більше не знадобляться.
Крок 5: Укладаємо тарт
На підготовлену основу акуратно і красиво викладіть часточки помідорів внапуск, трохи підсолити їх. Зверху присипте, заздалегідь натертим сиром і травами. Надішліть форму назад в духовку і випікайте торт ще приблизно 15 хвилин.
Крок 6: Подаємо тарт з помідорами черрі
Готовий тортик перед подачею слід добряче остудити, потім перемістити на сервірувальне блюдо і подавати до столу як смачної та ситної закуски.
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— В якості прикраси для торта можете використовувати, свіжу зелень. Її попередньо потрібно добре промити і осушити. Потім можна дрібно порубати і посипати торт зверху, або красиво прикрасити гілочками зелені.
— Готове тісто можна прибрати в морозилку приблизно на 15 хвилин. Це допоможе заощадити час, якщо у Вас його не багато.
— Помідори черрі, при необхідності можна замінити звичайними. Смак торта буде трохи інший, але теж смачний.
— При необхідності в процесі приготування тіста можете додати трохи більше води, ніж вказано в рецепті.