Рецепт салату Цезар з креветками


Мабуть, один з найпопулярніших салатів сьогодні — цезар. Пропонуємо вам рецепт шеф-кухаря кулінарній студії Clever Максима
Шитова.

Інгредієнти:

Для соусу:

  • Яйце куряче (жовтки) 2 шт.
  • Гірчиця дижнская 2 ст. л.
  • Оцет винний або лимонний сік 1 ст. л.
  • Анчоуси (філе) 3-4 шт.
  • Соус ворчестер 1-2 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Олія оливкова 350 мл
  • Олія рослинна 100 мл
  • Сіль, перець за смаком
  • Салат романно 1 середній качан
  • Салат айсберг 1 качан
  • Хліб білий (можна тостовий) 1 батон
  • Бекон 500 г
  • Креветки 16/20 3-5 шт.
  • Креветки 70/90 300 г
  • Часник 2 зубчики
  • Масло рослинне200 мл
  • Паприка солодка за смаком
  • Сіль, перець за смаком
  • Сир пармезан 100 г
Спосіб приготування:

Грінки
для салату:

  1. Нарізати хліб рівним кубиком,
    присипати сіллю, перцем, паприкою і рубаним часником. Скропити рослинним
    маслом.
  2. Перекласти на деко і випікати в попередньо розігрітій до 160С
    духовці до появи золотистої скоринки.
  3. Вийняти деко, просушити грінки.
Соус:

  1. Відокремити білок від жовтка, жовток
    додати гірчицю, анчоуси, часник, соус ворчестер, сіль і перець.

    Збити все блендером до появи
    світлого відтінку.

  2. Потім тонкою цівкою влити в суміш попередньо
    охолоджене масло до утворення потрібної консистенції.
  3. Для закріплення
    результату додати оцет або лимонний сік.
Салат:

обірвати Листя салату і замочити,
потім обов’язково просушити, попередньо нарвати їх шашечками 1,5 х1,5 див.

Бекон обсмажити на слабкому вогні до
утворення скоринки, потім довільно наламати і висушити на серветці.

Креветки 70/90 відварити і очистити.

Креветки 16/20 обсмажити на олії 1-2
хвилини з додаванням часнику, солі і перцю.

Сир пармезан натерти на дрібній терці,
залишивши 2-3 слайсу на прикраси.
Листя салату перемішати з соусом,
грінками (половину, залишивши частину для прикраси зверху), креветками 70/90,
додати трохи пармезану.
Викласти акуратною і красивою гіркою
(можна подати у бакалії), зверху викласти креветки 16/20, грінки, посипати
пармезаном і прикрасити слайсами від пармезану.
Приємного апетиту!