від зимових великою кількістю яскравих фарб, свіжих овочів і зелені. Це прекрасне джерело
природних вітамінів. Такі страви допомагають поліпшити і зміцнити загальний стан
організму після довгої зими. Крім того, вони малокалорійні, що не шкодить нашій фігурі.
Салат з редискою і
огірком
Це один з найпопулярніших і смачних салатів у весняний
період.
Інгредієнти:
- Листя салату 2-3 аркуша
- Зелена цибуля 2-3 пера
- Куряче яйце 1 шт.
- Сметана (10%)50 г
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Листя салату нарвете великими частинами. Редис і огірки наріжте невеликими тонкими скибочками. Наріжте зелену цибулю.
- Всі інгредієнти змішайте, посоліть і перед подачею полийте сметаною.
- Прикрасьте салат четвертинками вареного яйця.
Салат зі свіжої капусти
Якщо взимку джерелом вітамінів була квашена капуста, то
навесні стала свіжа. Готувати салат з неї найпростіше, а користі чимало.
Інгредієнти:
- Свіжа капуста50 г
- Кріп 2-3 гілочки
- Петрушка 2-3 гілочки
- Зелена цибуля 2-3 пера
- Оливкова (рослинна) масло або домашній майонез 1-2 ст. л.
- Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
- Капусту наріжте тоненькими, довгими шматочками.
- Далі, посоліть, додайте порізану зелень і пам’ятайте її руками. Це необхідно зробити, щоб капуста пустила сік.
- Заправляти оливковою (рослинним) маслом.
Салат весняний з куркою
Свіжі овочі та зелень у весняних
салатах можна розбавляти, приміром, курячим м’ясом. Його можна подавати до вечері,
як самостійне блюдо. Легко і поживно!
Склад:
- Куряче філе1 шт.
- Свіжі огірки1-2 шт.
- Коктейльні помідори4 шт.
- Листя салату2-3 шт.
- Оливкова олія1-2 ст. л.
- Петрушка1-2 гілочки
- Зелена цибуля1-2 пера
- Перецьза смаком
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Посоліть, поперчіть і приправте будь прянощами, які підходять до курячого м’яса.
- Потім на розігрітій сковороді в олії підсмажте її до золотистої скоринки.
- Поки м’ясо готується, подрібніть зелень. Покришіть помідори з огірками.
- Викладіть на тарілку листя салату, зверху на них рівномірно розподіліть овочі.
- Коли курка охолоне, додайте її до овочів і присипте подрібненою зеленню і оливковою олією. Салат можна подавати до столу.
Салат з ківі, яблуками і авокадо
Рецепт цього салату сподобається
любителям пікантного смаку. Він складається з яблук, ківі, авокадо і заправляється медом
з лаймом.
Інгредієнти:
- Лайм або лимон1 шт.
- Подрібнені фісташки2 ст. л.
- М’ята для прикраси
Спосіб приготування:
- Помиті фрукти очистіть від шкірки.
- Авокадо наріжте кубиками, яблука полудольками, а часточками ківі. Все з’єднайте і покладіть в салатницю.
- Далі сік лайма чи лимона змішайте з медом і цією заправкою полити фрукти. Завершити композицію подрібненими фісташками і гілочкою м’яти.
Салат з полуниці
Полуниця навесні з’являється на прилавках
однією з перших. Її свіжий аромат і неповторний смак прекрасно поєднуються з
будь-якими ягодами і фруктами. Можна робити до неї солодкі заправки з сметани і
йогурту. Поле для фантазії не обмежений. Експериментуйте!
Пропонуємо найшвидший і простий рецепт для порції вітамінів і заряду
енергії.
Інгредієнти:
- Полуниця1 склянку
- Листя шпинату100 г
- Волоські горіхи1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Візьміть 1 склянку полуниці і наріжте її половинками.
- Додайте листя молодого шпинату і подрібнені волоські горіхи.
- Збризніть оливковою олією і все перемішайте. Легкий весняний салат готовий!