П’ять весняних салатів: ароматно, смачно, корисно


Настала пора легких весняних салатів. Вони відрізняються
від зимових великою кількістю яскравих фарб, свіжих овочів і зелені. Це прекрасне джерело
природних вітамінів. Такі страви допомагають поліпшити і зміцнити загальний стан
організму після довгої зими. Крім того, вони малокалорійні, що не шкодить нашій фігурі.

Салат з редискою і
огірком

Це один з найпопулярніших і смачних салатів у весняний
період.

Інгредієнти:

  • Листя салату 2-3 аркуша
  • Зелена цибуля 2-3 пера
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Сметана (10%)50 г
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Листя салату нарвете великими частинами. Редис і огірки наріжте невеликими тонкими скибочками. Наріжте зелену цибулю.
  2. Всі інгредієнти змішайте, посоліть і перед подачею полийте сметаною.
  3. Прикрасьте салат четвертинками вареного яйця.

Салат зі свіжої капусти

Якщо взимку джерелом вітамінів була квашена капуста, то
навесні стала свіжа. Готувати салат з неї найпростіше, а користі чимало.

Інгредієнти:

  • Свіжа капуста50 г
  • Кріп 2-3 гілочки
  • Петрушка 2-3 гілочки
  • Зелена цибуля 2-3 пера
  • Оливкова (рослинна) масло або домашній майонез 1-2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Капусту наріжте тоненькими, довгими шматочками.
  2. Далі, посоліть, додайте порізану зелень і пам’ятайте її руками. Це необхідно зробити, щоб капуста пустила сік.
  3. Заправляти оливковою (рослинним) маслом.

Салат весняний з куркою

Свіжі овочі та зелень у весняних
салатах можна розбавляти, приміром, курячим м’ясом. Його можна подавати до вечері,
як самостійне блюдо. Легко і поживно!

Склад:

  • Куряче філе1 шт.
  • Свіжі огірки1-2 шт.
  • Коктейльні помідори4 шт.
  • Листя салату2-3 шт.
  • Оливкова олія1-2 ст. л.
  • Петрушка1-2 гілочки
  • Зелена цибуля1-2 пера
  • Перецьза смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Посоліть, поперчіть і приправте будь прянощами, які підходять до курячого м’яса.
  2. Потім на розігрітій сковороді в олії підсмажте її до золотистої скоринки.
  3. Поки м’ясо готується, подрібніть зелень. Покришіть помідори з огірками.
  4. Викладіть на тарілку листя салату, зверху на них рівномірно розподіліть овочі.
  5. Коли курка охолоне, додайте її до овочів і присипте подрібненою зеленню і оливковою олією. Салат можна подавати до столу.

Салат з ківі, яблуками і авокадо

Рецепт цього салату сподобається
любителям пікантного смаку. Він складається з яблук, ківі, авокадо і заправляється медом
з лаймом.

Інгредієнти:

  • Лайм або лимон1 шт.
  • Подрібнені фісташки2 ст. л.
  • М’ята для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Помиті фрукти очистіть від шкірки.
  2. Авокадо наріжте кубиками, яблука полудольками, а часточками ківі. Все з’єднайте і покладіть в салатницю.
  3. Далі сік лайма чи лимона змішайте з медом і цією заправкою полити фрукти. Завершити композицію подрібненими фісташками і гілочкою м’яти.

Салат з полуниці

Полуниця навесні з’являється на прилавках
однією з перших. Її свіжий аромат і неповторний смак прекрасно поєднуються з
будь-якими ягодами і фруктами. Можна робити до неї солодкі заправки з сметани і
йогурту. Поле для фантазії не обмежений. Експериментуйте!

Пропонуємо найшвидший і простий рецепт для порції вітамінів і заряду
енергії.

Інгредієнти:

  • Полуниця1 склянку
  • Листя шпинату100 г
  • Волоські горіхи1 ст. л.

Спосіб приготування:

 

  1. Візьміть 1 склянку полуниці і наріжте її половинками.
  2. Додайте листя молодого шпинату і подрібнені волоські горіхи.
  3. Збризніть оливковою олією і все перемішайте. Легкий весняний салат готовий!