Піца — це улюблена їжа багатьох мільйонів людей у всьому світі. На даний момент існує величезна різноманітність рецептів і способів приготування цього апетитного страви. Один з найбільш пікантних, який особливо оцінять любителі морепродуктів – піца з тунцем.
Приготування піци з тунцем.
Крок 1: готуємо тісто.
Змішайте борошно, дріжджі, сіль. Влийте 300 р. теплої води, 2 ст. ложки рослинної олії, замісіть тісто руками і залиште його настоятися 5–10 хвилин. Потім перекладіть тісто в високу посуд (каструлю), змащену рослинним маслом. А потім поставте в тепле місце, наприклад, на батарею і закрийте кухонним рушником. У такому стані залишаємо на 45 хвилин до збільшення обсягу в 2 рази.
Крок 2: готуємо начинку.
Очистіть і дрібно поріжте цибулю і обсмажте в рослинному маслі на сковороді на більшим вогні. Перець розріжте навпіл і вийміть насіння, потім наріжте дрібними квадратиками і додайте до цибулі, обсмажувати потрібно 5-7 хвилин. Потім влийте кетчуп (можна истольковать томатний соус), рідина від консервів і потушкуйте ще протягом 5–7 хвилин. Покладіть дрібно січену зелень, подрібнений в чеснодавке часник, посоліть і поперчіть за смаком. Сир натріть на крупній тертці, оливки порізати кільцями (можна використовувати оливки). Візьміть вилку і в банку розімніть тунець до однорідної консистенції, великих шматків бути не повинно, так як їсти потім буде не дуже зручно.
Крок 3: готуємо піцу з тунцем.
Тісто розкачайте качалкою в тонкий пласт завтовшки приблизно 0,5 см завтовшки, змастіть невеликою кількістю масла. Викладіть її на деко, застелене папером для випічки або змастіть його соняшниковою олією. Розкладіть рівномірно на тісто приготовлену начинку з цибулі і перцю, шматочки тунця, кільця маслин і присипте тертим сиром. Випікайте 10-12 хвилин при температурі 220 °С.
Крок 4: подаємо піцу з тунцем.
Готову піцу перекладіть на сервірувальну тарілку, розріжте на шматочки. При бажанні, можна прикрасити дрібно нарізаною свіжою зеленню або лимоном.
Приємного апетиту!
Поради:
— Можна використовувати готове тісто для піци.
— Ви можете готувати різні варіації цієї піци, замінивши, наприклад, солодкий перець — помідором.