Популярність піци вже давно вийшла за межі італійського кордону, і тепер це смачне блюдо знають і люблять усі. А тому рецептів піци значно додалося, і деякі з них носять національний характер, як наприклад піца «Гавайська». Поєднання м’яса курки, ананаса, печериць і пармезану роблять піцу дуже смачною, тому обов’язково спробуйте приготувати. А з рецептом можете ознайомитися прямо зараз.
Приготування піци «Гавайська».
Крок 1: Готуємо тісто для піци.
Тісто — це основа піци, а значить приділіть йому особливу увагу, тим більше що правильно його приготувати не так вже й складно.
Нам необхідна тепла некипяченая вода, тому підігрійте її в чайнику або мікрохвильової печі, але не перегрейте — окріп і занадто гаряча вода нам не підійде. Розмішуємо в теплій воді дріжджі з цукром 10 хвилин до тих пір, поки не з’явиться піна.
Потім вливаємо олію, додаємо сіль і борошно і замішуємо тісто. До речі, якщо Ви хочете, щоб тісто для піци було легшим і пишніше, борошно перед додаванням необхідно просіяти через дрібне сито. Залишаємо тісто в теплому місці без протягів на півгодини, щоб воно піднялося.
Крок 2: Готуємо начинку.
Почнемо з курки. Яку частину м’яса вибрати для піци — вирішувати Вам. Філе занадто сухе, на мій погляд, в крильцях мало м’яса, тому я б порадила вибрати стегна. Попередньо їх треба відварити в невеликій кількості підсоленої води. А щоб додати м’ясу аромату і смаку, використовуємо чорний і запашний перець, а також лавровий лист. Варимо м’ясо приблизно 20 хвилин до готовності. З відварених стегон потрібно зняти шкіру і вирізати м’ясо. Перед цим стегна варто трохи охолодити, щоб не обпалити руки.
Поки курка відварюється, промиємо й наріжемо тонкими пластинками печериці. Попередньої обробки не буде, і все ж постарайтеся нарізати їх так тонко, щоб вони встигли, як слід пропектися.
Зелень промиваємо, струшуємо, щоб злегка просушити, а потім дрібно ріжемо.
Відкриваємо банку з консервованими ананасами, вибираємо пару кілець і ріжемо їх середніми за розміром шматочками. Якщо ананаси вже нарізані, і потрібного розміру, то можна залишити як є. Сік з банки зливаємо і використовуємо для інших страв разом із залишками ананаса.
Сир потрібно натерти на дрібній тертці і відкласти.
Крок 3: Готуємо піцу «Гавайська».
Піднялося тісто вивалюємо на стіл, обсипаний борошном, і з допомогою качалки розгортаємо в тонкий пласт. Змащуємо деко або форму для піци рослинною олією і викладаємо туди розкачану основу для піци.
А тепер починається найцікавіше. Змащуємо тісто томатною пастою або кетчупом, викладаємо шматочки курки і ананаса. Злегка притискаємо начинку долонею, потім можна трохи посолити за смаком, викласти зелень, тонко нарізані гриби і посипати піцу тертим пармезаном.
Підпалюємо духовку і, коли вона нагріється до 200 градусів, ставимо в неї піцу. Випікаємо 20-25 хвилин до готовності. Перевірити готовність можна за кольором — готове тісто рум’яне.
Крок 4: Подаємо готову піцу «Гавайська».
Піца готова здивує і порадує Вас незвичайним смаком, а також відмінно втамовує апетит. Подаємо «Гавайську» піцу теплою, розрізаючи спеціальним ножем на порційні шматочки. Разом з піцою відмінно підійдуть напої — соки, чай або лимонад. Таке блюдо підійде в якості звичайної вечері, так і для вечірок або перегляду спортивних матчів.
Приємного апетиту!
Поради:
— У деяких варіантах рецепта можна зустріти додатковий інгредієнт — маслини.
— Пармезан можна замінити сиром моцарелла або швейцарським.
— Можна трохи змінити смак піци за допомогою спецій. До такої піці відмінно підходить приправа орегано.
— Можна не відварювати курячі стегна, а обсмажити їх — тоді смак піци буде трохи іншим.
— Американці готують цю піцу з беконом замість курки. Так само можете спробувати і Ви.