, яка давно з легкістю завоювала серця і дорослих, і дітей у нашій країні. Адже на надзвичайно легке і тонке тісто можна викласти абсолютно будь-яку начинку. Рецепт піци без дріжджів – це не тільки спосіб випекти чудове і апетитне блюдо, але і реальна можливість застосувати найрізноманітніші продукти.
Приготування піци без дріжджів.
Крок 1: Готуємо тісто
Візьміть чисту миску і висипте в неї борошно, додайте солі і перемішайте. Далі в окремий посуд вбийте яйця, потім додайте молоко і заздалегідь розтоплене вершкове масло. Потім, все це ретельно перемішайте до однорідної консистенції (не збивайте). Далі, приготовану суміш невеликими порціями поступово вливайте в борошно, при цьому постійно перемішуйте. Мука повинна ввібрати в себе всю рідину і вийти однорідною, липкою масою. Тепер посипте руки і тісто борошном, і починайте вимішувати його. Повинно вийти еластичне, м’яке і гладке тісто. Коли тісто буде готове, сформуйте його у форму кулі і закутайте у вологий рушник. У такому вигляді залиште хвилин на 15. Після цього, рясно посипте стіл борошном і розкачайте тісто, щоб воно було якомога тонше. Тісто дуже еластичне по своїй текстурі, тому не бійтеся порвати корж.
Крок 2: Готуємо інгредієнти
Візьміть ковбасу, очистіть її від плівки і наріжте невеликий тоненькою соломкою. Потім гарненько промийте всі овочі під струменем холодної води, видаліть плодоніжки з овочів і насіння їх зсередини. Тепер подрібніть солодкий перець соломкою, наріжте гриби і солоні огірочки на дрібні шматочки, помідори розрізати на кружечки. Часник пропустіть через прес. Цибулю наріжте кільцями. Маслинки четвертуйте.
Крок 3: Укладаємо шари
Візьміть деко, змастіть його маслом і перенесіть лист тіста на нього, розподіліть по всій поверхні дека.
Змішайте сметану з кетчупом, додайте подрібнений часник і зелень, додати сіль. Цією сумішшю намажте тісто, потім починайте викладати шарами: ковбасу, мариновані гриби, солоні огірочки, потім цибулю кільцями, маслини, солодкий перець і помідори.
Крок 4: Подаємо піцу без дріжджів
Розігрійте духовку до 180С, потім помістіть туди деко з піцою, запікайте її до повної готовності начинки, близько 10-15 хвилин. За п’ять хвилин до готовності, вийміть піцу з духовки і рясно посипте натертим сиром і зеленню за бажанням. Піца без дріжджів готова і можна приступати до її поїдання! Подавати піцу до столу постарайтеся в теплому вигляді.
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— Замість помідор, можете використовувати шматочки консервованих або свіжих персиків. Піца вийде незвичайно смачна і оригінальна.
— Якщо ви любите гостреньке, то кетчуп можна замінити пікантною аджикою або лечо, а також використовувати приправу із суміші перців.
— Тісто, приготоване в домашніх умовах, звичайно ж, набагато смачніше і корисніше, ніж куплене в магазині. Але, якщо ви не володієте достатньою кількістю часу, то можете запекти піцу з купленого тесту, його досить розморозити і трохи розкачати.