Гриль-салат за 30 хвилин — кулінарний покроковий рецепт з фото на Cookery.com.ua


Якщо хочеться чогось легкого, спробуйте приготувати салат-гриль. Це літнє блюдо однаково швидко готується і на кухні, і на природі біля багаття.

Інгредієнти:

  • Баклажани 300 г
  • Перець болгарський 200 г
  • Помідори 130 г
  • Цибуля порей 55 р
  • Лук червоний 20 г
  • Перець чилі зелений 1 шт.
  • Лимон 60 г
  • Цукор 2 г
  • Базилік 10 г
  • Кінза 10 г
  • Часник 2 зубчики
  • Зіра чорна 1 г
  • Коріандр 1 г
  • Оливкова олія 50 мл
  • Перець чорний горошком 2 г
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування

Роздушіть, почистіть і дрібно нарубаєте часник, розітріть площиною ножа в пасту,
перець чилі розрізати вздовж, очистити від насіння і дрібно нарубаєте половину
перцю, видавіть сік половини лимона, почистіть і дуже дрібно нарубаєте
червоний цибулю.

Потовчіть в ступці або дрібно нарубаєте ножем коріандр, зіру і перець горошком.
Змішайте
часник, червоний лук, чилі перець, сік лимона, спеції і цукор, посоліть,
додайте 3 ст. ложки оливкової олії, перемішайте.
Наріжте
баклажан пластинами товщиною 0,5 см, перець очистіть від насіння і наріжте
крупно, розріжте помідори на 4 частини; баклажани, перець і помідори
перекладіть в миску, покропите оливковим маслом і перемішайте.
Перекладіть
овочі і лук-порей на сковороду гриль і обсмажте на середньому вогні,
постійно перевертаючи, протягом 7 хвилин, перекладіть в миску, накрийте фольгою і дайте настоятися протягом 5 хвилин.
Наріжте остиглі баклажани і цибулю-порей великими шматками, крупно нарубайте базилік і кінзу.
Викладіть
в тарілку половину овочів, полийте половиною заправки, посипте
половиною зелені, викладіть другий шар овочів, залийте залишилася
заправкою, присипте зеленню і подавайте.
Замовити всі необхідні інгредієнти для гриль-салату можна на сайті «Шефмаркета».