Шитова.
Яйце куряче (жовтки) 2 шт. Гірчиця дижнская 2 ст. л. Оцет винний або лимонний сік 1 ст. л. Анчоуси (філе) 3-4 шт. Соус ворчестер 1-2 ст. л. Часник 2 зубчики Олія оливкова 350 мл Олія рослинна 100 мл Сіль, перець за смаком
Салат романно 1 середній качан Салат айсберг 1 качан Хліб білий (можна тостовий) 1 батон Бекон 500 г Креветки 16/20 3-5 шт. Креветки 70/90 300 г Часник 2 зубчики Масло рослинне 200 мл Паприка солодка за смаком Сіль, перець за смаком Сир пармезан 100 г
для салату:
Нарізати хліб рівним кубиком,
присипати сіллю, перцем, паприкою і рубаним часником. Скропити рослинним
маслом.Перекласти на деко і випікати в попередньо розігрітій до 160С
духовці до появи золотистої скоринки.Вийняти деко, просушити грінки.
Відокремити білок від жовтка, жовток
додати гірчицю, анчоуси, часник, соус ворчестер, сіль і перець.Збити все блендером до появи
світлого відтінку.Потім тонкою цівкою влити в суміш попередньо
охолоджене масло до утворення потрібної консистенції.Для закріплення
результату додати оцет або лимонний сік.
потім обов’язково просушити, попередньо нарвати їх шашечками 1,5 х1,5 див.
утворення скоринки, потім довільно наламати і висушити на серветці.
Креветки 16/20 обсмажити на олії 1-2
хвилини з додаванням часнику, солі і перцю.
залишивши 2-3 слайсу на прикраси.
грінками (половину, залишивши частину для прикраси зверху), креветками 70/90,
додати трохи пармезану.
(можна подати у бакалії), зверху викласти креветки 16/20, грінки, посипати
пармезаном і прикрасити слайсами від пармезану.