Рецепти салатів, корисних для здоров’я очей


Сьогодні, в століття високих технологій і розвитку техніки, ми все більше часу проводимо, працюючи за комп’ютером, вдивляючись в екрани смартфоров і планшетів.

Вчитуючись в дрібний шрифт, розглядаючи деталі фотографій, ми часто самі не помічаємо, як втомлюються очі. Окуляри стають постійними супутниками з самого дитинства. Харчування, настільки важлива для самопочуття в цілому, має не менше значення і для здоров’я ваших очей.

Багато, мабуть, чули, що для здоров’я очей потрібно їсти більше моркви. Це не позбавлене сенсу, адже в ній міститься лютеїн — речовина з сімейства вітамінів групи А, що особливо важливо для наших очей: саме воно відповідає за гостроту нашого зору, захищає від розвитку катаракт і хвороб сітківки. А отримати цей важливий елемент ми можемо тільки з харчування.

Проте згадана морквина не єдиний, а головне не кращий джерело лютеїну. Найбільше його міститься в брокколі, зелений горошок, темної листової зелені: шпинаті, листах кале, кульбаб, настурції. Крім того, він міститься в помаранчевих овочах і фруктах: перці, гарбузі, хурмі, кукурудзі, цитрусових. Лютеїн містять фісташки і жовтки курячих яєць.

Для засвоєння такого важливого для здоров’я очей речовини нашому організму необхідно деяку кількість жирів, приміром сиру, масла або сметани. Салати, рецептами яких ми поділимося з вами сьогодні, ідеально поєднують в собі компоненти, необхідні вашим очам.

Салат з хурмою та козячим сиром

Інгредієнти:

  • Шпинат1 маленький пучок
  • Хурма1 шт.
  • М’який козячий сир50 г
  • Очищені фісташки15 р
  • Горіхи кешью15 г
  • Мелений перецьза смаком
  • Бальзамічний оцет1 ст. л.

Спосіб приготування:

 

Шпинат і хурму вимити і просушити. Викласти на тарілку шпинат, порізану шматочками (або кружечками) хурму. Додати шматочки козячого сиру і горіхи. Полити бальзамічним оцтом, приправити перцем і перемішати.

Салат з апельсином і моцарелою

Інгредієнти:

  • Шпинат1 маленький пучок
  • Апельсин1/2 шт.
  • Моцарелла50 г
  • Очищені фісташки15 г
  • Горіхи кешью15 г
  • Бальзамічний оцет1 ст. л.

Спосіб приготування:

Шпинат вимити і просушити. Апельсин очистити від шкірки і нарізати кружечками. Викласти на тарілку шпинат, апельсин, до них додати моцарелу, нарізану невеликими шматочками (ви також можете використовувати перлову моцарелу). Полити салат бальзамічним оцтом, приправити улюбленими спеціями і
перемішати.

Іншим важливим елементом для здоров’я ваших очей є омега-3 жирні кислоти. Їх простіше всього отримати з жирної морської риби: сьомги, макрелі, сардин. А тому не замислюючись додайте до салату стейк із сьомги — у вас вийде відмінний вечерю.

Будьте здорові і приємного апетиту!