Це блюдо, а саме піца з анчоусами є хорошою закускою на ланч, тобто ще як би не обід, а вже зголодніли і потрібно чимось перекусити. Ця піца відноситься до нечисленному ряду страв. Які в кінці процесу приготування ні в якому разі не посипається тертим сиром. До даного страві це правило відноситься з тієї простої причини, що морепродукти ну ніяк не поєднуються з сиром. У цьому рецепті інгредієнти розраховані на одну порцію, а тісто ж – на дві. Тому якщо хочете приготувати дві піци, інгредієнтів візьміть в два рази більше. Отже, поїхали.
Приготування піци з анчоусами.
Крок 1: замісимо тісто для піци.
В окремому посуді змішати дріжджі, сіль і склянку теплої (але не холодною) води В посуд для тіста висипаємо 3 склянки борошна, в центрі робимо поглиблення і вливаємо в нього дріжджову суміш з оливковою олією. Гарненько все перемішуємо дерев’яною ложкою. Потім на кухонний стіл (або дерев’яну поверхню) насипаємо трохи борошна, розподіляємо її по всій поверхні і викладаємо наше тісто. Вимішуємо тісто приблизно 5-7 хвилин, до тієї пори, поки воно не стане еластичним. У процесі вимішування дозволяється додавати трохи борошна в тісто. Як тільки вымесили, перекладіть тісто назад в посуд, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 40-45 хвилин. Нехай воно підійде.
Крок 2: підготуємо інгредієнти для начинки піци і розкотимо коржі.
Включаємо духовку, ставимо температуру на 220 градусів.
Помідори ножем нарізати на середні шматочки. Часник очистити від лушпиння і нарізати якомога дрібніше.
Як тільки тісто підійде, ділимо його на дві рівні частини і кожну частину розкачуємо коржем діаметром приблизно 25 сантиметрів. Деко змастити оливковою олією і викласти коржі.
Крок 3: запікаємо піцу.
Важливо запам’ятати, що інгредієнти для піци викладаються на коржі прямо перед запіканням, ніяк не раніше. Тому, як тільки ви поклали корж в деко відразу ж зверху викладаємо нарізані помідори, присипаємо орегано, додаємо анчоуси і дрібно нарізаний часник. Солимо, перчимо за смаком, збризкуємо підлозі готову піцу оливковим маслом і відправляємо деко в духовку. Запікаємо при температурі 220 градусів 20-25 хвилин. За цей час тісто і спечеться і зверху утвориться рум’яна кірочка.
Крок 4: подаємо до столу.
Готову піцу з анчоусами виймаємо з духовки, перекладаємо на піднос, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Поради:
— в деяких випадках дозволяється використовувати свіжі помідори замість консервованих.
— часник можна продавити на чеснокодавку, але при цьому він втрачає значну частину своїх ефірних масел, тому краще дрібно нарубати ножем.
— як альтернативу орегано, можна взяти звичайну суху м’яту. Дозування та ж.